Friday, February 8, 2013

Tort cu piscoturi si creme Nesquick si Straciatella



A venit si majoratul Alexandrei asa ca tortul facut de ziua ei anul acesta a fost unul mai special.
Am vrut sa fac ceva original, la fel de frumos ca fata , fin si delicat ca pentru o balerina, usor de taiat si transportat asa ca uite si rezultatul.

Blat:
Piscoturi pentru 3 straturi ( cantitatea depinde de forma in care se face tortul)
Sirop din apa , zahar ( dupa gust) si rom

Crema Nesquick:
500 gr crema de branza de vaci
200gr zahar
500 ml frisca
8-10 linguri de Nesquick  sau altfel de cacao instant
2 plicuri de gelatina granule ( 20 gr)

Crema Straciatella :
500 gr crema de branza de vaci
200gr zahar
500 ml frisca
6-7 linguri de granule de ciocolata ( Chocolate Streusel)
2 plicuri de gelatina granule ( 20 gr)

Decor:
1 kg fondant marshmallow colorat, Reteta aici
Flori de zahar

Preparare :
Crema Nesquick:
Se hidrateaza gelatina in 8 linguri de apa.
Restul ingredientelor amesteca cu mixerul la viteza mare pana rezulta o crema densa. ( 10 -20 min depinde de puterea mixerului)
Gelatina se lichefiaza la microunde sau in bain-marie. Se racoreste si se adauga la crema.

La fel se procedeaza si pentru crema Straciatella.




Asezare:

Se tapeteaza o forma cu folie alimentara sau celofan si pe fund se aseaza un strat de piscoturi usor insiropate.
Peste el se aseaza crema Nesquick.
Urmatorul strat se formeaza din piscoturi.
Urmeaza crema Straciatella si din nou piscoturi.
Forma se da la rece 2 ore.


Decor:
Tortul se rastoarna din forma pe un platou, se imbraca intr-un strat subtire de fondant si se decoreaza .



No comments: